BOKSEN VOOR VROUWEN

Image

BOKSEN VOOR VROUWEN

Waarom boksen?

Boksen is een geweldige ‘total body workout’. Het is niet alleen ontzettend goed voor je conditie, je traint ook vrijwel alle spiergroepen. Met een uur boksen verbrand je ongeveer 600 calorieën! Boksen is dus een perfecte manier om (weer) fit en sterk te worden. Maar door te boksen word je ook mentaal sterker. De training daagt je uit om telkens weer je eigen grens op te zoeken. Je zal merken dat je een stuk meer kan hebben dan je denkt. Je kan letterlijk tegen een stootje! Je voelt je sterker, zelfverzekerder en je zal minder last hebben van stress en spanning. Maar de beste reden om te boksen is dat het gewoon heel erg leuk is om te doen! En als je iets leuk vindt, dan houd je het ook makkelijker vol.

Waarom een speciale training voor vrouwen?

Boksen is een geweldige fysieke en mentale training. We willen de sport om die reden zo prettig, veilig en laagdrempelig mogelijk aanbieden. Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij een van de andere trainingen van Bronya Boxing.

Hoe ziet de training er uit?

De training duurt een uur. We beginnen met een goede warming up, gevolgd door techniek- en conditionele oefeningen. We sluiten af met oefeningen op de bokszak en een cooling down. We zijn een boksschool, dus we besteden ook aandacht aan techniek. Tijdens deze training wordt er niet gespard: je hoeft dus niet met iemand anders te boksen.

Wie geeft de training?

Mijn naam is Joke van der Heide. Ik kom oorspronkelijk uit Veendam (Gr.), maar woon al bijna 10 jaar in Heerenveen met mijn man, die ook bokst. Ik werk als docent Engels op een middelbare school in Zwolle. Ik ben in 2017 begonnen met boksen bij Bronya Boxing. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot om op wedstrijdniveau te boksen, maar uiteindelijk paste het wedstrijdboksen niet bij mij. In plaats daarvan leek het mij veel leuker om zelf training te geven en anderen te laten ervaren hoe goed boksen voor je is. In september 2022 start ik met de opleiding KSS2 assistent trainer/coach bij de Nederlandse Boksbond. Sinds januari 2022 geef ik elke week de bokstraining voor vrouwen. Daarnaast assisteer ik bij ouder-kind boksen en neem ik regelmatig een training over.

Iets voor jou?

Boksen is voor iedereen. Het maakt niet uit hoe fit of sportief je bent of welk doel je hebt. Je hebt ook geen enkele vechtsport ervaring nodig. Kom dus gewoon een keer langs, en ervaar zelf hoe leuk het boksen is!

Wat heb je nodig

Het is altijd belangerijk om goed voorberijd te zijn, alle producten die U nodig heeft zijn te verkrijgen bij Ons op locatie.

  • Water fles
  • Bandages
  • Boks handschoenen
  • Een bitje
  • Sport kleding
  • Hoofdbeschermer

Less schema

Dag Tijd
MAANDAG 10:00 - 11:00
DINSDAG 20:30 - 21:30
DONDERDAG 18:30 - 19:30

Trainers

JOE BRONYA

OPRICHTER & TRAINER/COACH

SCHOONMAKER